Checkpoint Parken Norråker

Position: 64.435369, 15.603190

Klicka här för att se på Google Maps

Checkpoint Norråker, ca 100 km nordväst om Strömsund, vilket är ca 1,5 timmes resväg från Strömsund.

Uppställningsområdet ligger bredvid Parken i Norråker. I anslutning till Parken finns också en parkering för handlers bilar. I Parken finns tillgång till toaletter, enkel matservering medan tävlingen pågår och sovplats för förare.

I Norråker är handlers/medresande välkomna att boka sovplats i sporthallen, ca 500 m från Parken. Tillgång till toalett finns där men inga kokmöjligheter. Sovplats bokar man i samband med registrering i sekretariatet på torsdagen för en kostnad av 200 kr/person och gäller från fredag kväll till söndag förmiddag.

Andra boende alternativ hittar du på http://www.norraker.nu/sv/logi/

Mat/kaffe/fika finns att köpa på Parken medan tävlingen pågår.

Övrig service finns i form av Norråkers Handel (öppet fredag 10-18 och lördag 10-14) och bensinmack (öppet lördag 10-17).

VÄGBESKRIVNING TILL HANDLERS

Start i Strömsund: Starten ligger vid Hembygdsgården i Strömsund.

Starten – Checkpoint Norråker, ca 100 km

Från Hembygdsgården, ta E45 norrut mot Arvidsjaur, Hoting och Lövberga i ca 50 km. Strax INNAN Hoting, svänger man av västerut (vänster) mot Norråker och Tåsjöberg och kör tills du kommer fram till Norråker.

Checkpoint Norråker – Mål i Strömsund, ca 100 km

Samma väg som mellan Strömsund och Norråker, fast åt motsatt håll. Målgången sker vid norra stranden av Vattudalen i Strömsund.

Det finns en alternativ väg mellan Strömsund och Norråker som går via Alanäset som INTE REKOMMENDERAS eftersom vägen är trång vintertid.

Översiktskarta Norråker: